Friday, April 17, 2009

Nicaragua fristed for korrupte bråkmakere?


Thailand's eksstatsminister Thaksin Shinawatra har vært i vinden i det siste. Etter han ble kastet ut av statsministerpalasset i 2006 på grunn av massive korrupsjonsanklager har han reist mer eller mindre hvileløst rundt i verden. Han hadde et opphold i England hvor han kjøpte og drev Manchester City fotball klubb i over ett år. Mens han var i England søkte han om politisk asyl, noe han ikke fikk innvilget. Han solgte da fotballklubben til en arabisk sheik og flyttet videre. 

I februar 2009 var han på besøk i Nicaragua og hadde et besøk hos Daniel Ortega. Dette besøket medførte stor ståhei i nicaraguanske medier.  Ortega ble kritisert for å omgås korrupte eks-statsledere offentlig, men saken ble fort glemt og "vennskapet" ble ikke omtalt før nå på onsdag. 

Thaksin er hovedmannen bak opprøret i Thailand den siste uken . Hans uttalelser og hans tilhengere har vært hovedårsaken til de voldelige opptøyene som har ført til flere drepte.  Den nåværende thailandske regjering ønsker å påtale Thaksin for dette, men Thaksin er forsatt i eksil og utenfor rekkevidde for thailandsk påtalemakt. Det eneste som thailandske myndigheter kunne gjøre var å kalle tilbake Thaksins rettigheter som statsborger og de gikk offentlig ut og annullerte hans thailandske pass nå på tirsdag. 

Dagen etter Thaksins thailandske pass ble annullert uttalte nicaraguanske myndigheter at Thaksin har fått et diplomatisk pass fra Nicaragua. Thailands korrupte ekspresident er nå offisielt spesialambassadør for Nicaragua, og kuppmakerens nye jobb er å skaffe Nicaragua nye utenlandske investeringer.  

Hvis Thaksin ikke er i stand til på skaffe utenlandske investeringer er jeg ganske sikker på at omtalen denne saken har fått kan skaffe Nicaragua flere korrupte eksilpolitikere.

http://english.aljazeera.net/news/asia-pacific/2009/04/200941644555101354.html

http://www.laprensa.com.ni/archivo/2009/abril/17/noticias/editorial/


1 comment:

kitipan said...

who's that guy on the left?